Ostrov her - Společenské deskové hry a Funko
  • Hrabivci
  • Zachraňte korály
  • Kočkombat
  • Ptáčci
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  
 Bezpečné platby online
GoPayVisa
MasterCardMaestro
 Dopravu zajišťuje
PPLZásilkovna.czČeská poštaPřátelský e-shop
 Novinky
Velkovšechno (REXhry)Velkovšechno (REXhry)

Chytrá kooperativní karetní hra Velkoměsto o stavění města dostává nové samostatné herní varianty: Velkostatek a Velkopark a celé to spojuje rozšíření Velkovšechno. K Velkoměstu je nyní dostupné i malé rozšíření Doprava. Zobrazit více...


ShogiShogi

Na prodejně máme opět skladem japonskou logickou hru pro dva hráče s názvem Shogi. Shogi jsou takovou komplexnější a zábavnější variantou šachu. Navíc tato verze Shogi odstraňuje potřebu znalosti japonského značení. Zobrazit více...


Albi (novinky)Albi (novinky)

Výroční limitované edice velice populárních karetních her Sabotér a 6 bere! Zobrazit více...

  • Jmenovka Instagram Ostrovher
    InstagramNaskenujte QR jmenovku a sledujte ostrovher na Instagramu.
PředobjednávkaNOVINKA 

Dixit - Access+

Dixit - Access+
  • Dixit - Access+
  • Dixit - Access+
  • Dixit - Access+
  • Dixit - Access+
  • Dixit - Access+
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1023793
Výrobce 
Asmodee - Blackfire
Doporučený minimální věk
6
Minimální počet hráčů
1
Maximální počet hráčů
4
Herní doba (min.)
15
Jazyková verze 
česká
589,- KčCena s DPH
na dotaz
Předpokládaný termín vydání: červen 2024 - Termín vydání se může ještě změnit.
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    

Předpokládaný termín vydání: červen 2024
- Termín vydání se může ještě změnit.

Objevte verzi oblíbené hry plné fantazie z herní řady Access+.

Herní řada Access+ je speciálně přizpůsobena k podpoře nápravy kognitivních poruch.
Hry jsou nástrojem, který stimuluje schopnosti a pomáhá upřednostňovat dojmy radosti a sdílené hry.

Populární hry Dixit a Stella - Dixit Universe jsou nyní k dispozici ve verzi Access+! Díky upraveným materiálům a pravidlům se může do zábavy zapojit každý. Zvolte si úroveň obtížnosti, preferovaná pravidla a hra může začít! Pomocí hlasovacích karet přiřaďte k uvedenému slovu tři obrázkové karty, které ho nejlépe ilustrují. Je to zábavný způsob, jak si procvičit mentální představivost, řeč a mluvení a zároveň se skvěle pobavit.

Hry z řady Access+ jsou vyzkoušeny v praxi, jejich přínos potvrzují odborníci ze zdravotnictví i zábavy. Vynikají přístupností a snadným hraním. Stimulují celou řadu kognitivních funkcí a podporují sociální interakci v pozitivním, uklidňujícím prostředí.

Exekutivní a kognitivní funkce:

Krátkodobá a pracovní paměť: Pravidla hry Dixit Access+ vyžadují, aby hráč zpracovával dočasné informace. Hráči si musí nejprve uložit slovo z karty se slovy do své krátkodobé paměti a poté se podívat na obrázky na kartách, aby našli asociaci. Během této doby si hráč uchovává slovo ve své pracovní paměti tím, že si ho opakuje v hlavě, nebo si ho vizualizuje v krátkodobé paměti, dokud se nerozhodne pro asociaci.
Představivost a vizuálně-prostorové zpracování: Hráči používají představivost a svou krátkodobou vizuální paměť k dočasnému udržení pozorovaných obrázků v mysli a někdy k mentální manipulaci s nimi, aby je mohli porovnat. Naplánování jejich vizuálního vyhledávání předem pomůže hráčům rychleji vytvářet asociace.

Jazykové funkce:
Lexikální přístup: Hráči používají svůj lexikální přístup ke slovům, která se jim vybavují u obrázků, aby mentálně popsali asociaci.
Slovní zásoba: Slovní banka nabízená v Dixit Access+ stimuluje slovní zásobu. Karty se slovy lze použít k práci v lexikálních oblastech (např. rodina = shromažďování, láska, sdílení, spolu, dítě, generace, rodič, dospělý, mládež atd.). Lze je také využít ke stimulaci pojmů synonym a antonym (např. probuzení = vylíhnutí/kvetení, probuzení se atd.; probuzení = ospalost, spánek, mátožnost atd.).
Slovní druhy: Karty se slovy a karty se slovy a symbolem lze použít k práci se slovními druhy (obecná podstatná a přídavná jména). Mohou být také změněna na příslovce za účelem práce na této slovní kategorii (např. tajemno = tajemně, drahocenný = vzácně, tajný = tajně, klidný = klidně atd.).
Interní dialog: Při hledání asociací se doporučuje, aby hráči použili svůj vnitřní dialog a slovo zopakovali. Tato kognitivní funkce pomáhá krátkodobé verbální paměti.

Koupí této hry přispějete 35 Kč na nadaci NAUTIS, která pomáhá lidem s autismem a jejich rodinám.

Pohled odborníka: Christophe Debien - Nemocniční psychiatr:
Hraní možná uzdravuje, ale bezpochyby uklidňuje, posiluje a rozvíjí. Zřejmě právě proto hry patří k mnoha nástrojům facilitace, které každodenně využíváme při práci s pacienty, ať již ke stimulaci špatné paměti, zlepšení narušené pozornosti a projekčních schopností či oživení motorických dovedností.
Nová řada her Access+ nejen zábavnou formou přibližuje hry vhodné pro pečovatele a ty, o které se starají. Přináší toho mnohem více: umožňuje využívat hry coby součást péče tím, že je přizpůsobuje a mění tak, aby se všichni - rodiny, terapeuti a pacienti - mohli rozvíjet společně s ostatními.

Obsah balení:
18 karet se slovy (fialové)
10 karet se slovy a symbolem (zelené
35 "klasických" karet s obrázky (modrá zadní strana)
35 "zjednodušených" karet s obrázky (zelená zadní strana)
1 herní deska Dixit Access+ s 9 číslovanými políčky pro karty s obrázky + 1 políčko pro kartu se slovy
20 vítězných žetonů
4 sady hlasovacích karet číslované od 1 do 9
1 česká a slovenská pravidla hry

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)